Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.В. [ Glas Amerike ]

20. 10. 2022. 06:41   >>  07:15 11

ABAZOVIĆ

"Svakom jasno šta se stvarno krije iza Krivokapićevih navoda"

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović rekao je da je svakome jasno što se stvarno krije iza navoda koje iznosi šef diplomatije Ranko Krivokapić. U reakciji za Glas Amerike, Abazović je odbacio optužbe koje je šef diplomatije izrekao na njegov račun, poručujući da “ko u to vjeruje - neka je zdravo”.

“Inače sam premijer najmanje države koja je otišla u Kijev da pruži podršku (ukrajinskom predsjedniku) Zelenskom. Tako da je svakome jasno što se stvarno krije iza njegovih navoda”, napisao je kratko Abazović u odgovoru na pitanje Glasa Amerike.

Ministar Krivokapić ocijenjuje da je u inicijativama Abazovića da budu smijenjeni on i ministar odbrane Raško Konjević, te nedavnom smjenjivanju v.d. šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost Sava Kentere, “suviše usklađenosti da bi bilo slučajno”, sa odlukom Rusije da Krivokapića, Konjevića i Kenteru proglasi personama non grata.

Abazović je u srijedu rekao da mu Ustav i zakon omogućavaju da traži smjenu ministara njegove vlade, iako je taj organ izvršne vlasti izgubio podršku u parlamentu.

Premijer u ponedeljak je optužio Demokratsku partiju socijalista, Konjevićevu Socijaldemokratsku partiju i Socijaldemokrate da su “možda sve tri bile pokrovitelji (šverca)".

Direktor Uprave prihoda i carina i funkcioner GP URA, stranke premijera Abazovića, Rade Milošević podnio je početkom oktobra ostavku na taj položaj iz “moralnih razloga”, nakon što je saslušavan u okviru istrage o nestalom kamionu sa zaplijenjenim cigaretama.

Nakon smjene Miloševića, uslijedila je serija međusobnih optužbi Abazovića i potpredsjednika vlade i ministra odbrane Konjevića o navodnom učešću funkcionera njihovih partija u švercu cigareta.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније