Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Ivan Mijanović, TVCG ]

14. 11. 2022. 18:22 >> 18:57

BOREL NAKON SASTANKA U BRISELU

Od partnera očekujemo evropsko ponašanje

Nakon sastanka ministara vanjskih poslova Evropske unije u Briselu visoki predstavnik EU Žozep Borel poručio je da Unija od partnera, koji teže evropskoj budućnosti, očekuje evropsko ponašanje i želju da se nađe evropsko rješenje. Najavio je dodatnu podršku Crnoj Gori u prevazilaženju posljedica sajber napada.

“Od partnera koji teže evropskoj budućnosti očekujemo evropsko ponašanje i želju da se nađe evropsko rješenje, što je glavni predsulov. Oni su sada na prekretnici, moraju da odluče kojim putem žele da idu, ka EU ili ka prošlosti. Fokusirali smo se na hibridne prijetnje u regiji i dogovorili se da ojačamo podršku našim partnerima u sajber odbrani. Osudili smo velike sajber napade u Albaniji i sajber napade koji su pogodili crnogorsku IT infrastrukturu tokom avgusta i zatražićemo dodatnu podršku kako bi se Crna Gora sa tim suočila”, poručio je Borel. 

Grlić Radman: Iskazana zabrinutost zbog trenutne ustavne krize

Crna Gora mora uložiti veće napore za ostvarivanje evropske perspektive, poručio je hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, nakon sastanka ministara vanjskih poslova EU u Briselu.

Kaže da je visoki predstavnik Evropske unije za bezbjednost Žozep Borelj govorio o svakoj državi pojedinačno, pa i Crnoj Gori.

“Iskazana je zabrinutost zbog trenutne ustavne krize, Vlade koja je u tehničkom mandatu, zemlja koja je isto tako na određeni način podijeljena. Traži se isto tako od Crne Gore da se jače angažuje na vladavini prava, na ispunjavanje prelaznih mjerila kako bi se konačno zatvorila neka poglavlja”, naveo je Grlić Radman.

On kaže da za dvije godine u Crnoj Gori nije učinjeno ništa na putu ka EU.

“Crna Gora mora uložiti veće napore na ostvarivanje evropske perspektive”, poručio je Grlić Radman.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније