Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. / M.V. / M.M.Lj. ]

16. 11. 2022. 14:33   >>  22:08 13

MANDIĆ NAKON SASTANKA

Većina odlučila da se jedinstveno djeluje

Na današnjem sastanku parlamentarne većine donijeta je odluka da jedinstveno djeluju u narednom periodu. Jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić, saopštio je da su na sastanku dodatno osnažili sve odluke donijete prethodnih mjeseci.

"Donijeli smo odluku da jedinstveno djelujemo, Mi smo odlučili da ćemo da dođemo na satanak u petak kod predsjednice parlameta Danijele Đurović. Tema na tom sastanku biće važna za evropski put Crne Gore. Kao što vam je poznato, poslanici većine glasali su za sve kandidate za sudije Ustavnog suda.  Mi ćemo i na ponovljenom glasanju za članove Ustavnog suda glasati za sve kandidate. Odlučili smo da pozovemo opoziciju da i oni glasaju za neke kandidate. Oni kojima su puna usta evropskih integracija, a znaju da je najveća obaveza da se izabere Ustavni sud, treba da daju doprinos i da se izaberu sudije", kazao je Mandić. 

Kako je naglasio, parlamentarna većina dokazuje svojim postupanjem da zaslužuje da bude parlamentarna većina. 

Dodao je da je današnji sastanak važan iz dva razloga:

"Parlamentarna većina može da preuzme odgovornost, i mi imamo mandatara za sastav Vlade, to je Miodrag Lekić. Drugi cilj je da se međunarodnoj javnosti, predstavnicima ambasada pošalje poruka da postoji parlamentarna većina i da te dobre usluge koje nam se nude, da nas poštede tih dobrih usluga".

Istakao je da će zajedničko djelovanje uslijediti nakon glasanja za izbor sudija Ustavnog suda.

"Izbor sudija će biti 28. novembra, kad vidimo imamo li funkcionalan sud donosićemo odluke vezano za zakone ostale i onaj o predsjedniku. Tražimo samo ono što nam je narod dao", kazao je Mandić.

On je rekao da postoje jasne procedure kako se dolazi do izbora. 

"Mi smo donijeli odluku da formiramo vladu", poručio je Mandić. 

Tema sastanka u Skupštini Crne Gore bila je rješavanje političke krize sa posebnim akcentom na formiranje nove Vlade s obzirom na to da je Miodrag Lekić već formalno predložen za mandatara. Sastanak je sazvan na nivou predsjednika partija.

Sastanku su prisustvovali lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, Demosa Miodrag Lekić, poslanici Pokreta za promjene Branko Radulović, Građanskog pokreta URA Miloš Konatar, Socijalističke narodne partije Bogdan Božović i Demokrata Dragan Krapović.

Na sastanku su bili i lideri Prave i Ujedinjene Crne Gore, Marko Milačić i Goran Danilović, Raničke partije Maksim Vučinić, kao i funkcioner Civisa Zoran Miljanić.

Takođe, skuštinska većina je juče potpisala predlog da se pokrene postupak provjere je li predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav odlukom da ne predloži Lekića za mandatara.

Ustavni sud će nardene sedmice biti na dnevnom redu Skupštine, pa će i to biti tema razgovora.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније