Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 11. 2022. 13:06   >>  13:22

POPOVIĆ

"Ako ne dođe do dogovora, neće biti većine za izbor sudija"

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović je nakon sastanka kod predsjednice Skupštine Danijele Đurović kazao da 28. novembra neće biti većine za izbor sudija Ustavnog suda, ako u narednih 10-ak dana ne dođe do dogovora.

On je rekao da je parlamentarna većina za dvije od tri vladajuće koalicije, predvođene Demokratskim frontom i Građanskim pokretom URA, poslala predstavnike, dok su sve opozicione partije bile na nivou lidera. On je rekao da je to jedina novost na sastanku iako je prethodni propao iz istog razloga.

Saopštio je da je opozicija pominjala sveobuhvatan dogovor koji se mora napraviti oko ključnih izazova koji stoje pred Crnom Gorom.

“Znamo da je parlamentarna većina na prevaran način izabrala četiri kandidata za sudije koji su postali koleteralna šteta svega ovoga, a ubijeđen sam da je riječ o kredibilnim kandidatima”, kazao je Popović.

Istakao je da se ne nazire nikakav dogovor, te da 28. novembra neće biti većine za izbor sudija Ustavnog suda, ako u narednih 10-ak dana ne dođe do dogovora.

“Taj dogovor bi podrazumijevao da se iz pravnog sistema izbaci neustavni Zakon o predsjedniku i da se odredi datum vanrednih izbora”, rekao je on.

Dodao je da treba doći do tehničke vlade koja bi vodila državu do vanrednih izbora i izvršila reformu izbornih zakona.

Rekao je da nema zamjerke na predložene kandidate, ali da su obilježeni tako što su ih predstavnici DF-a, GP URA i SNP izabrali.

“Moj utisak je da oni žele da se sudije Ustavnog suda ne izaberu”, zaključio je Popović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније