Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

28. 11. 2022. 16:57   >>  17:01 6

POSLANIK DF-a

Zogović: Još se sudi nevinim ljudima

Kreatori, naručioci i izvođači radova političko-sudskog progona tzv. "državni udar" su i dalje na slobodi, rekao je poslanik DF-a Milun Zogović. Kako je rekao, lažno optuženim liderima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću kao i drugima koji su na osnovu svjedočenja pravosnažno osuđenog ubice, dijagnostifikovanog psihopate i patološkog lažova Sinđelića uključeni u ovu farsu nastavlja se suđenje.

"Umjesto suđenja naručiocima i izvođačima radova ovog najsramnijeg sudskog procesa i dalje se sudi nevinim ljudima. Pravosuđe je i dalje u raljama mafije čije političko krilo posljednjih dana bezuspješno pokušava da se silom vrati na vlast. Saša Čađenović i Suzana Mugoša i dalje tuže i presuđuju. Slobodno pravosuđe, kao jedna od glavnih karika u borbi protiv visoke korupcije i organizovanog kriminala nema alternativu. Dok god se pravosuđe ne oslobodi od takvih ne postoje elementarni preduslovi za stvarnu borbu protiv kriminala", rekao je Zogović. 
 
On je rekao da je ponuda da se izabere jedan sudija Ustavnog suda čisto zamajavanje.
 
"Izborom jednog ili dvojice sudija ništa se ne rješava. Ustavni sud ostaje i u funkcionalnoj blokadi i u raljama politike. Od troje preostalih sudija dvoje su registrovani članovi DPS-a, izborom samo jednog ili dvojice sudija Ustavni sud ostaje nefunkcionalan politički sud. Zato DPS i daje takvu ponudu. Za deblokadu Ustavnog suda potrebno je izabrati četvoro nezavisnih i nepristrasnih sudija koji ne pripadaju ni jednoj partiji i koji su imuni na svaku vrstu uticaja. Mislim da imamo kandidate sa profesionalnim i ličnim dignitetom i da Skupština treba da izglasa Ustavni sud u punom kapacitetu", poručio je Zogović. 
 
Kako je rekao, nakon toga odmah treba da se izjasne o predlogu Zakona o izmjenama zakona o predsjedniku Crne Gore i izglasaju zakon po drugi put.
 
"Razloga za odlaganje nema. Ako je neko pod pritiskom DPS-a promijenio stav i odlučio da izda pa ne želi da ponovo glasa za zakon za koji je već jednom glasao, to znači da parlamentarna većina od 30. avgusta 2020. godine više ne postoji i da treba ići na parlamentarne izbore", rekao je Zogović. 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније