Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 01. 2014. 08:15 >> 09:02
3

ZA SARADNJU

Rakčeviću prioritet Lekić

Portparol Foruma 2010 Boban Batrićević kazao je da iako do izbora ima još vremena, u toj grupacija ne krije želju da sarađuje sa Demokratskim frontom.

Nakon informacije da su Pozitivna Crna Gora i Socijaldemokratska partija blizu dogovora da na lokalnim izborima u Podgorici nastupe u koaliciji, u kojoj ne bi bilo političke organizacije Foruma 2010 zbog njihovog "bliskog" odnosa sa Demokratskim frontom, iz Foruma 2010 je saopšteno da oni ne kriju da žele da sarađuju sa DF.

Portparol Foruma 2010 Boban Batrićević u izjavi Dnevnim novinama kazao je da u eventualnoj koaliciji SDP i Pozitivne u Podgorici ne vidi ništa loše, jer to znači da oni neće praviti postizborne dogovore sa DPS. Kaže da Forum 2010 još nije donio konačnu odluku o nastupu na izborima.

"Do izbora ima još vremena, mada mi ne krijemo da bismo sarađivali sa DF, posebno sa njihovim liderom Miodragom Lekićem", kazao je Batrićević. Nedavno je i predsjednik Foruma Žarko Rakčević kazao je da je moguća saradnja političke grupacije, na čijem se čelu nalazi, sa DF.

"DF je, dopadalo se to nekome ili ne, politička grupacija sa velikim uticajem na nivou Podgorice i Crne Gore. Mene raduje da su priče o državnosti Crne Gore iza nas i mislim da treba dati prioritet načinu življenja građana. Suština je da građani Podgorice, a i Crne Gore, zaslužuju drugačiju vlast, drugi oblik vladanja. Doživljavam da bi Podgorica trebalo da bude primjer bogatstva različitosti, promocije sposobnih ljudi kojih ima prilično u Glavnom gradu, a ne promocije podobnih" kazao je Rakčević.

Pozitivna i SDP vode razgovore o mogućem zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Podgorici i blizu su dogovora.

Iako je Forum 2010 bio pozvan da bude dio koalicije, zbog sve bliskije saradnje sa Demokratskim frontom, politička grupacija na čijem je čelu Žarko Rakčević sve su prilike neće biti dio "državotvornog bloka". Iz Foruma 2010 kažu da su spremni na saradnju sa svim opozicionim subjektima.

"Čekamo da se Socijalistička narodna partija izjasni o načinu izlaska na izborima", saopšteno je iz Foruma 2010. Član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević, kazao je da se u Frontu raduju ideji da partije koje pripadaju istom korpusu i ideologiji, Forum 2010 i Pozitivna, zajedno sa SDP-om, treba da naprave jednu listu, koja bi mogla da nanese ozbiljne štete DPS-u ukoliko "kampanja bude pametna i ako daju sve od sebe"

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније