Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М.

01. 12. 2022. 16:12   >>  16:37 1

POPOVIĆ U BRISELU

"Crnoj Gori potrebne hitne reforme"

Konferencija evropskih liberala, poslaničke grupe EP "Renew Europe", zajedno sa evropskim komesarima, poslanicima Evropskog parlamenta, predstavnicima međunarodnih organizacija i liderima liberalnih partija održana je u Briselu. Na Konferenciji je, kako je saopšteno iz LP učestvovao i predsjednik Liberalne partije Andrija Popović.

Popović je poručio da se "Crna Gora nalazi već dugo u institucionalnoj i političkoj krizi te da je nakon dolaska na vlast desničarske, klerikalne, nacionalističke vlasti, te da je doveden u pitanju koncept Crne Gore kao građanke države i njen proevropski put i dalja demokratizacija".

On je kazao da je presudno važno očuvati snažnu podršku ideju evropskog zajedništva i integracija u Crnoj Gori, naročito u vremenu uspona populizma i nacionalizma te da građanske snage u Crnoj Gori očekuju jasnu, nedvosmislenu i snažnu podršku od strane evropskih partnera u svojoj borbi za očuvanje ustavnosti, vladavine prava i građanskog društva ali i podrške građana evropskom putu zemlje koji su proruska i prosrpska Vlada potpuno zaustavili.

"Popović se na konferenciji sastao i sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom, liderom ALDE grupe Ilhanom Kjučukom, Romanom Jakičem liderom LIBSEEN liberala Jugoistočne Evrope ali i drugim liderima. On je sa njima razgovarao perspektivama dalje demokratizacije i reformi u Crnoj Gori te neophodnosti hitnih promjena u državi", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније