Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

04. 12. 2022. 10:42 >> 10:40

SAMIT ALDE

Usvojena rezolucija o zajedničkom romingu i prepoznavanju diploma

Liberalna partija Crne Gore učestvuje na samitu ALDE liberala Evrope gdje je usvojena rezolucija o zajedničkom romingu i prepoznavanju diploma između EU i zemalja Zapadnog Balkana.

“Sjednica Savjeta ALDE saveza liberala Evrope bila je prilika da se u novonastalim geopolitičkim okolnostima prilagodi politički kurs partije. U fokusu su bile teme vezane za agresiju Rusije u Ukrajini, bezbjednost energije, ali i narastajuću ekonomsku krizu”, saopšteno je iz LPCG. 

Takođe, kako se navodi u saopštenju, stranke ALDE su još jednom demonstrirale posvećenost evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana time što su u punopravno članstvo primljeni Pokret slobodnih građana iz Srbije i Demokratska partija Kosova, čime se jača liberalni pokret u regionu.

LPCG je na sjednici Savjeta predstavljao međunarodni sekretar, Luka Nikolić.

“On je ovom prilikom imao niz bilateralnih susreta sa evropskim liberalima, učestvovao je na skupu međunarodnih sekretara liberalnih partija, a na marginama događaja prisustvovao je i tradicionalnom okupljanju liberala jugoistočne Evrope (LIBSEEN)”, saopšteno je iz LPCG.

U sklopu sjednice Savjeta, delegati su obišli mjesto zločina i odali počast nastradalima u skorašnjem terorističkom aktu kada je pripadnik krajnje desnice motivisan mržnjom prema LGBT populaciji usmrtio dvije osobe. 

LPCG će učestvovati u radu predstojećeg ALDE Kongresa u Štokholmu na kome se očekuje usvajanje novog evropskog liberalnog manifesta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније