Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Т.Г.

04. 12. 2022. 17:11   >>  17:11 3

TERZIĆ

"Vukčević nije poštovao Poslovnik o radu Izborne komisije"

Nakon najnovije odluke Državne izborne komisija (DIK) put ka razrješenju situacije u vezi sa proglašenjem rezultata u Podgorici je nastavak prekinute sjednice Izborne komisije Glavnog grada (IKGG) i apsolutno poštovanje propisa koji regulišu njen rad, kazao je za Portal RTCG član podgoričke Izborne komisije Nikola Terzić.

"DIK je po treći put potvdio da predsjednik Veselin Vukčević u prethodnom periodu nije poštovao Poslovnik o radu Izborne komisije", naveo je Terzić. 

On ističe da odluka DIK-a u vezi nastavka sjednice je u formalnom dijelu očekivan, ali DIK nije dao odgovor šta raditi u slučajevima kada jedna osoba opstruira većinu.

"Većina članova IK nisu pribjegavali nikakvoj pravnoj hajdučiji, već naprotiv, sve vrijeme su tražili od Predsjednika da poštuje Poslovnik o radu IK. Odluka DIK-a u vezi nastavka sjednice je u formalnom dijelu očekivan, ali DIK nije dao odgovor šta raditi u slučajevima kada jedna osoba opstruira većinu", navodi Terzić. 

Terzić ističe da je većina članova na pravno valjan način iznijela svoje mišljenje zbog čega smatra da konačni rezultati izbora trebaju biti utvrđeni i proglašeni

"Nažalost to nas i u narednom periodu može dovoditi do pravne nesigurnosti. Većina članova IKGG je na pravno valjan način iznijela svoje mišljenje zbog čega smatra da konačni rezultati izbora trebaju biti utvrđeni i proglašeni", naveo je Terzić. 

Istakao je da predsjednik IK je dao sebi za pravo da odlučuje u ime svih.

"Prethodno je Rješenjem DIK-a usvojen prigovor koji je konstatovao konačne rezultate. Dakle, i pored svih ovih činjenica, predsjednik IKGG je dao sebi za pravo da odlučuje u ime svih, a što je još veći problem, u ime organa. Ne čuva on zakone kako često zna da naglasi već čuva svoj subjektivni stav, koji je u suprotnosti sa većinom, ali očigledno u saglasnosti sa svojom partijom", kazao je Terzić. 

Istakao je da su građani s pravom zbunjeni, te da očekuju da se ova agonija završi. 

"Nažalost građani su sa pravom zbunjeni i očekuju da se ova agonija završi. Nakon najnovije odluke DIK-a put ka razrješenju ove situacije je nastavak prekinute sjednice i apsolutno poštovanje propisa koji regulišu njen rad. Sve drugo bi predstavljalo zloupotrebu ovlašćenja i sprečavanje organa da obavljaju poslove iz svoje nadležnosti", zaključio je Terzić. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније