Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Т.Г.

06. 12. 2022. 06:56   >>  06:54 3

VUČINIĆ ZA PORTAL

"Procesuirati odgovorne za kriminal u privredi"

Predsjednik skupštinske Komisije za kontrolu postupka privatizacija i čelnik Radničke partije Maksim Vučinić kazao je za Portal RTCG da bi se uz objektivan monitoring i pronalaženje odgovornih za kriminal u privredi jasno napravila razlika između onoga što stvarno znače privatizacije i onoga što su bile za vrijeme vladavine DPS-a. To je kazao u odgovoru na naše pitanje da li bi Savjet za privatizaciju trebalo da objavi sva dokumenta koja se odnose na privatizacije iz ranijeg perioda, tamo gdje je zakonski moguće.

Vučinić je kazao da imamo Zakon o slobodnom pristupu informacijama, po kome svako ima pravo da traži i da dobije informaciju, u skladu sa odredbama zakona, ukoliko informacije nijesu zaštićene nekim stepenom tajnosti podataka.

Ako su pak, navodi Vučinić, dokumenta na njihovom sajtu, onda su svakako već javna.

Vučinić ističe da je rad Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije posvećen da se rad Savjeta za privatizaciju objelodani.

"Rad Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije posvećen je upravo tome da se rad Savjeta za privatizaciju objelodani. Da se skrene pažnja javnosti na period tranzicije, kako bi se prije svega zadovoljila pravda za žrtve trnazicije. To je samo korak ka ostavrenju vladavine prava", zaključuje Vučinić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније