Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

07. 12. 2022. 11:53 >> 12:35
5

IVANOVIĆ PORUČIO

"SNP će glasati za skidanje imuniteta poslanicima DPS-a i SD-a"

Poslanik SNP-a Dragan Ivanović kazao je da se ta partija zalaže se izaberu četiri sudije Ustavnog suda. Taj stav će zastupati na današnjem sastanku šefova poslaničkih klubova. On je kazao da će SNP glasati za skidanje imuniteta poslanicima DPS-a i SD-a na nalog SDT-a zbog takozvane afere “Stanovi”.

“To ne znači da ih osuđujemo, to bismo uradili i da se radi o poslanicima SNP-a”, rekao je Ivanović.

On je rekao da očekuje pozitivan ishod današnjeg sastanka u Skupštini koji je inicirao DPS.

“Ostajemo principijelni i jasni da se izaberu četiri sudije Ustavnog suda, kako bi sud mogao da funkcioniše”, kazao je on.

Ivanović je rekao nema potvrdu da li će se danas govoriti o izboru jednog, dva ili četvoro sudija Ustavnog suda.

“Nadam se da ćemo se ipak dogovoriti. Meni je strašno kada kažu da neki sudija pripada nekome. Sada vam mogu reći da ni jedan od njih ne pripada SNP-u”, rekao je Ivanović. 

Rekao je da je SNP stava da je predsjednik Milo Đukanović prekršio Ustav time što nije dao mandat Miodragu Lekiću.

Istakao je da se zalažu da Miodrag Lekić dobije mandat i da se formira 44. Vlada u kojoj bi bili svi iz parlamentarne većine od 30. avgusta 2020.

Ivanovi'je osudio napad na kuú na;elnika u UIKS-u Predraga Spasojeviá. 

"SNP osuđuje sve napade kao što je ovaj. To nije dobro za ovo društvo koje se mora suprotstaviti tome najbolje što može", kazao je on. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније