Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Александра Јованчевић, ТВЦГ

16. 12. 2022. 06:36 >> 08:14
1

OPTIMIZAM OPADA

Neizvjesno tri dana pred obećano preuzimanje vlasti u Podgorici

Kandidat za budućeg gradonačelnika Podgorice Jakov Milatović razočaran je zbog neizglasavanja sudija Ustavnog suda. Takav potez, kaže, otežava predaju vlasti u Glavnom gradu. I dok dio članova Izborne komisije Glavnog grada poziva predsjednika Veselina Vukčevića da do danas sazove sjednicu, na kojoj bi se usvojili konačni rezultati izbora, Vukčević kaže da to neće učiniti sve dok se ne kompletira Ustavni sud koji bi odlučivao o pristiglim žalbama.

Optimizam budućeg gradonačelnika s početka pregovora o preuzimanju vlasti u Podgorici opada nakon neizglasavanja sudija Ustavnog suda čime bi se stavila tačka na žalbe izbornog procesa u Glavnom gradu. Tri dana pred obećano preuzimanje vlasti neizvjesnost lebdi u vazduhu.

"Mi smo jako zabrinuti", kazao je predstavnik Evrope sad Jakov Milatović.

Ta zabrinutost se pojačava jer je za danas zakazana nova runda pregovora političkih partija koje bi trebalo da formiraju vlast. Zato razmišljaju kako izaći iz trenutne situacije.

"Naši timovi se bave tom tematikom da li će se ići kroz prinudnu upravu i drugo djelovanje prema OIK-u i DIK-u, ali do tranzicije vlasti će doći u Podgorici. 

A da se konačni rezultati lokalnih izbora mogu proglasiti samo na zakonom propisan način, ponavlja predsjednik izborne komisije Glavnog grada Veselin Vukčević pozivajući se na Ustav.

"To je potvrdio i DIK u nekoliko mišljenja. Kad se to desi, u roku koji je propisao zakon, održaće se i sjednica Komisije radi utvrđivanja konačnih rezultata izbora. Pozive pojedinih članova Komisije da im pomognem u kršenju zakona doživljavam kao provokaciju i nastavak pritiska da nezakonito postupim", navodi se u saopštenju predsjednik IK Glavnog grada Veselin Vukčević 

Ukoliko Vukčević ne sazove sjednicu danas, što je tražio dio članova izborne komisije glavnog grada, protiv njega će, kako su najavili, podnijeti krivičnu prijavu. A onda je na potezu tužilaštvo.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније