Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

25. 01. 2023. 12:13 >> 13:27
5

JOKOVIĆ PORUČIO

Lekić da bude zajednički kandidat i Đukanović će u predsjedničku trku

Lider SNP-a Vladimir Joković pozvao je partije aktuelne većine da se dogovore oko zajedničkog predsjedničkog kandidata. Ponovio je da je za SNP Miodrag Lekić prihvaljiv kao zajednički kandidat. Kaže i da ima informaciju da đe Milo Đukanović biti predsjednički kandidat DPS-a.

Na konferenciji za medije Joković je pozvao, kako je kazao pobjednike od 30. avgusta 2020. da se dogovore oko nastupa na predstojećim izborima.

“Mi treba da se dogovorimo i građani žele da imamo kandidata koji će da pobijedi kandidata DPS-a”, saopštio je Joković.

Komentarišući najave pojedinih partija da će imati svoje predsjedničke kandidate, kaže kako, se boji da će neki od njih bili gubitnici i da će se ići u drugi krug.

Ističe i da prema njegovim informacijama Milo Đukanović će biti predsjednički kandidat DPS-a. Poručio je da je najvažnije da kandidat DPS-a izgubi na izborima.

“Ako dođe do dogovora jedinstveni kandidat pobjeđuje u prvom krugu”, poručio je Joković i ponovio da bi Miodrag Lekić bio dobar zajednički kandidat.

“Lekić bi bio najprihvaljiviji i od svih političkih subjekata, ako je bio prihvatljiv za mandatara ne vidim razlog zašto ne bi bio prihvatljiv za predsjednika države”, naveo je Joković.

Skupština da bude raspuštena

Joković je naglasio da Skupština treba da bude raspuštena da bi bili raspisani parlamentarni izbori.

„Ali to je tražila DPS i naravno mi smo uradili drugačije od onoga što su oni tražili“, istakao je Joković.

Upitan zašto se ne ide na skraćenje mandata Skupštini da bi se održali vanredni parlamentarni izbori, Joković je kazao da će i to pitanje doći na dnevni red.

„Ako u Skupštini ne bude izabrana 44. Vladu, 28. marta će isteći mandat i moraće se ići na vanredne parlamentarne izbore“, kazao je Joković.

Na pitanje da li su počeli neformalni razgovori oko sudija Ustavnog suda, Joković je rekao da se u Skupštini ispituju sve sudije i da je na poslanicima da ocijene koji su najbolji.

On je istakao da se svi problemi kada su u pitanju izbori povezuju sa Ustavnim sudom.

„Apelujem na da se izabru sve sudije Ustavnog suda, koje neće suditi po političkoj pripadnosti, nego po Ustavu, zakonu i pravu“, poručio je Joković.

Upitan kako komentariše predlog Branke Bošnjak da se sudije u krajnjem biraju izvlačenjem, Joković je odgovorio da se ne može upoređivati biranje patrijarha sa sudom.

„Za ozbiljne stvari je potreban ozbiljan dogovor i državničko razmišljanje“, rekao je Joković.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније