Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

10. 02. 2023. 12:52   >>  12:47

ODBOR ZA POLITIČKI SISTEM

Radna grupa za unapređenje Predloga zakona o oduzimanju imovine

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu formirao je Radnu grupu za unapređenje Predloga izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djetnošču.

Koordinator Radne grupe biće predsjednik tog skupštinskog tijela Momo Koprivica, a članovi poslanici Demokratskog fronta (DF) Predrag Bulatović i Branka Bošnjak, Civisa Srđan Pavićević i Socijalističke narodne partije Milosava Paunović.

“Radna grupa će u rad uključiti i predstavnike Ministarstva pravde, kao ovlašćene predlagače navedenog akta, kao i sve ostale zainteresovane subjekte”, navodi se u zaključcima sjednica Odbora koja je održana u ćetvrtak.

Odbor je na toj sjednici saslušavao ministra pravde Marka Kovača i predstavnike državnih institucija povodom izmjena tog zakona.

Odbor je pozvao Skupštinu da na današnjoj sjednici utvrdi predloženi dnevni red, a da nakon toga odredi pauzu, kako bi se dao prostor Radnoj grupi da razmotri predložena zakonska rješenja i kreira suštinska unapređenja teksta Predloga zakona.

Dodaje se da su na saslušanja iznijeti brojni kritički osvrti u odnosu na predložena rješenja i da se na taj način ispoštovao cilj i smisao parlamentarnog saslušanja, sa namjerom da se tekst suštinski unaprijedi.

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније