Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Б.

23. 03. 2023. 15:07 >> 15:14
3

PEROVIĆ O IZBORIMA

"Biramo između zarobljenih institucija i mogućnosti za promjene"

Građanski aktivista, jedan od vođa pokreta "Odupri se" i bivši poslanik Džemal Perović ističe da se na ovim izborima bira između nastavka monopola, zarobljenih institucija, predsjednika koji se ni formalno ne predstavlja kao predsjednik svih građana, i mogućnosti za promjene.

Kako je naveo na svom Fejsbuk profilu, laž je da se bira između lopova i popova, kao i da je laž da diktator brani državu.

"S pravom me pitaju, koje su garancije da ćemo odmah preći u funkcionalnu demokratiju i pozitivne promjene. Odmah da kažem, male su garancije. Ali ne zbog Jakova. On je dokazano nekorumpiran. Ali, promjene, bar one očekivane, nijesu nastupile nakon 30. avgusta, i ja razumijem skepsu na tome zasnovanu. Bilo je i koraka nazad. Opet u izvedbi Milovih 'lidera' na kratkom vezu. Koji su ulogu zbunjivanja, izluđivanja i razočaravanja građana savršeno odradili. Za Mila naravno. Svi su isti - je pogubno za demokratiju, slobodu izbora, smjenjivanje", naglasio je Perović.

Kako je dodao, građani biraju između izvjesnog nazadovanja (jer ako ovaj put pobijedi biće još brutalniji sa svim državnim aparatom) i biraju šansu, da se, na kraju tunela, pokrenu procesi u pozitivnom smjeru.

"Demokratija nije izgrađen, zaokružen, niti savršen sistem, daleko od toga. Ali jeste šansa da građani mijenjaju. Na nama je", poručio je Perović.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније