Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

26. 03. 2023. 17:13 >> 17:13
3

PROŠIRENA LISTA EU

Crna Gora podržala sankcije i za komandira moskovske policije, talibanskog ministra...

Crna Gora se uskladila sa odlukama Savjeta Evropske unije o restriktivnim mjerama zbog ozbiljnog kršenja ljudskih prava i zloupotreba. Aktuelnim, restriktivnim mjerama, proširuje se spisak osoba i firmi koje se nalaze na crnoj listi EU.

Na proširenoj listi, kako se može vidjeti u dokumentu Savjeta EU, nalazi se devet novih imena - komandir moskovske policijske stanice Aleksander Geoorgievič Fedorinov, ruski major-general Aikolaj Anatolevič Kuznjecov, poručnik Ramil Rakmatulovič Ibatulin, talibanski ministar za visoko obrazovanje Neda Mohamad Nadem i drugi...

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost, Žozep Borelj, saopštio je da je Savjet EU ovu odluku usvojio 7. marta.

Sa odlukama su se uskladile sve zemlje kandidati za članstvo u EU na Zapadnom Balkanu, sem Srbije.

Srbija je jedina zemlja kandidat za članstvo u EU na Zapadnom Balkanu koja se nije uskladila ni sa prethodnih 15 odluka Savjeta EU o restriktivnim mjerama zbog Ukrajine, koje su donijete u januaru i februaru ove godine i julu, septembru i novembru 2022.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније