Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Мина [ R.B. ]

27. 03. 2023. 13:24 >> 13:24
11

ŽELI SPORAZUM SUSJEDA

Abazović ponudio da Crna Gora bude domaćin pregovora Srbije i Kosova

Premijer Dritan Abazović ponudio je da Crna Gora bude domaćina naredne runde pregovora Srbije i Kosova o normalizaciji odnosa te dvije države.

Abazović je, u intervjuu za "The Pavlovic Today", rekao da Crna Gora želi da vidi zadvoljavajući sporazum između svojih susjeda.

“Spremni smo da doprinesemo i podržimo proces normalizacije odnosa između Srbije i Kosova”, naveo je Abazović, dodajući da Crna Gora ima pomiriteljsku ulogu u regionu.

On je rekao da Crna Gora ima odlične odnose sa svim susjednim zemljama, i da je voljna da pomogne na bilo koji način, uključujući i logističku podršku.

“Lično bih želio bih da proširim svoju ponudu, ukoliko bude novih rundi pregovora između Kosova i Srbije, da ih ugostim u Crnoj Gori”, rekao je Abazović.

On je naveo da Crna Gora nije dio dijaloga, ali da evropski predlog predstavlja dobro rješenje u kojem dobijaju i Srbija i Kosovo.

Abazović je ocijenio da je najvažnije da se Sporazum Srbije i Kosova sprovede.

“Nijesam zagovornik ideje u kojoj strane potpišu nešto bez praćenja sprovođenja. To u prošlosti nije baš dobro funkcionisalo. Najvažnije je osigurati da se dogovor sprovede u praksi”, kazao je Abazović.

On je naglasio da i Srbija i Kosovo treba da poštuju specifične odredbe implementacionog aneksa, uključujući one da Srbija ne blokira prijem Kosova u međunarodne organizacije i da Kosovo formira Zajednicu opština sa srpskom većinom.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније