Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.B. ]

21. 05. 2023. 14:45 >> 17:28
11

POSLANIK NOVE SRPSKE DEMOKRATIJE

Vučurović: Referendum je bio krađa DPS-a i mafije

Poslanik Nove srpske demokratije (Nova) Jovan Vučurović izjavio je da je referendum iz 2006. godine pokraden, uz zloupotrebe, ucjene, pritiske i, kako je istakao, otvorenu kolaboraciju mafije i DPS-a.

"Referendum iz 2006. godine je bio klasična krađa u režiji Mila Đukanovića, DPS-a i mafije, a za to postoje brojni dokazi. On je bio primjer zloupotrebe, ucjena, pritisaka i otvorene kolaboracije mafije i vrha bivšeg režima, tako da se može reći da je organizovani kriminal imao presudnu ulogu i da je najzaslužniji što se stvorila takva država. Ona nema veze sa istorijskom i istinskom Crnom Gorom i u njoj se godinama nakon referenduma upravo pokušavala protjerati i ugušiti tradicionalna Crne Gore i sve njene glavne karakteristike, prije svega srpski narod, SPC, Petrovići, Nemanjići, a silom nametnuti montenegrinstvo i izdajnička ideologija Sekule Drljevića”, kazao je Vučurović. 

Đukanović je, dodaje on, tom krađom na referendumu stvorio nezavisnu Crnu Goru, praveći ujedno privatni posjed, za sebe, svoju porodicu, mafiju i tajkune.

“Međutim, dominantno snagom koalicije "Za budućnost Crne Gore’’ i srpskog naroda, 30. avgusta 2020. godine srušen je njegov režim i stvaraju se preduslovi da Crnu Goru izvučemo iz haosa u koji je uvukao DPS i da ona živi kao država ravnopravnih građana i naroda, u kojoj niko neće biti diskriminisan. Crna Gora je drzava i srpskog naroda i svih drugih koji u njoj žive i moraju se izvršiti neke promjene kojima će se i na djelu pokazati da je to tako i koje ce uvažiti realnost", ocijenio je Vučurović za podgoričku Borbu. 

Prema njegovim riječima, “pred nama su izbori 11. juna na kojima naš narod snažno mora podržati koaliciju Za budućnost Crne Gore". 

"Pojavila realna opasnost od povratka DPS-a na vlast u koaliciji sa Evropom sad, što je i želja stranih centara moći i taj scenario se mora zaustaviti. Crna Gora bira između nas koji sprečavamo da Crna Gora postane kolonija i marionetske politike i koalicije PES-a i DPS-a", zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније