Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ rtcg.me ]

18. 06. 2023. 15:42 >> 16:17
1

CDT

DIK ignorisala propuste, mora se ponoviti glasanje na dva biračka mjesta

Glasanje na dva biračka mjesta, u Kolašinu i na Cetinju, trebalo je da bude ponovljeno jer su utvrđene nepravilnosti koje su članom 89 Zakona o izboru odbornika i poslanika predviđene kao razlog za obavezno ponavljanje izbora, ocijenjeno je iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

To su rekli nakon što je Državna izborna komisija (DIK) poništila na sinoćnjoj sjednici odluku o ponavljanju izbora u Kolašinu i na Cetinju.

Po ocjeni CDT-a, većina u DIK-u je odlučila da ignoriše činjenice. 

"I da i pored očiglednih nepravilnosti poništi odluke OIK-a o ponavljanju izbora, ne uvaživši predloge da se naloži da se eventualni formalni propusti u odlukama isprave i izbori ponove u skladu sa zakonom”, naveli su iz CDT-a na Tviteru.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније