Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

04. 10. 2023. 08:57 >> 20:08
3

MARKOVIĆ

"Vlada sa ZBCG bila bi stabilnija"

Novinar Nikola Marković smatra da je mandatar Milojko Spajić obezbijedio većinu ili će to uraditi ovih dana. Ocjenjuje da bi bilo dobro da nekadašnji Demokratski front bude dio vlade u nekoj mjeri koja ne iritira naše evropske partnere. On je u emisiji „Dobro jutro Crna Goro“ kazao da smatra da poslanica Jevrosima Pejović koja je isključena iz Pokreta Evropa sad treba da vrati mandat.

„Ja lično mislim da bi dobro bilo i da bi to donijelo stabilnost da nekadašnji Demokratski front bude dio vlade u nekoj mjeri koja ne iritira naše evropske partnere, jer moramo uvažavati i neku realnost“, kazao je Marković.

Prema informacijama kojima raspolaže novinar, mandatar Milojko Spajić obezbijedio većinu ili će to uraditi ovih dana.

„Po mojim informacijama, juče i prekjuče je imao značajne sastanke i u tom kontekstu tumačim činjenicu da je gospodin Zenka dio albanskog kluba sa Nikom Đeljošajem. Dakle, nije više ni formalno vezan za DPS što omogućava da se ispuni uslov koji su tražile Demokrate, a to je da neće nikog ko je u savezu sa DPS-om. Gospodin Zenka je, da kažem to uradio na jedan elegantan način jer zašto bi on nakon toliko godina pravio klub sa gospodinom Đeljošajem nakon toliko godina?“, kazao je Marković.

Smatra da je sve urađeno uz ogromnu podršku međunarodne zajednice i vjeruje da će oni imati razgovore sa Demokratama. Na tom tragu treba tumačiti odluku Zenke i Đeljošaja.

Upozorava da ucjenjivački kapaciteti rastu kada mandataru ostane manje vremena, a Spajić je na pola mandata.

Komentarišući isključenje iz Pokreta Evrope sad poslanice Jevrosime Pejović, smatra da ona treba da vrati mandat.

„Naravno da treba da vrati mandat i ona i svako ko ne poštuje odluke partije. Ja ne smatram da mandat ne treba da vrate samo gospođa Pejović i Ćinćur, već i gospođa Nedović“, kaže Marković i dodaje da ovo pokazuje da ideja otvorenih lista treba da se realizuje u skorijoj budućnosti.

On ističe da je Spajić ranije govorio da neće sa Frontom i DPS-om i to su članovi tog Pokreta znali.

Za njega je legitimno to što je predsjednik Jakov Milatović ponudio određenu deklaraciju.

„Milatović je rekao da je sve u rukama mandatara, ja ne mislim tako. Mislim da je sve u rukama gospodina Spajića i Milatovića“, kaže on.

Smatra da Vlada u tehničkom mandatu treba da servisira samo osnovne stvari, a ne da donosi velike odluke. Nikome nije do izbora jer su sve parlamentarne partije u dugovima.

„Vjerujem da će se Vlada formirati, ali da će to biti kroz iglene uši na kraju“, smatra Marković.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније