Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.B. ]

06. 10. 2023. 17:43 >> 17:50
2

MIŠLjENjE VK

"Tehnička Vlada da ne predlaže zakone"

Venecijanska komisija je mišljenja da odredbe Nacrta zakona o Vladi nijesu u suprotnosti sa suštinom Ustava, kao i da nijesu nespojive sa međunarodnim standardima i to je ono što je ključno u ovom procesu, saopštio je ministar javne uprave Maraš Dukaj.

"Sugestije i komentari koje je Venecijanska komisija dala u cilju unapređenja zakonskih odredaba, više su nego dobrodošle i same po sebi su glavni cilj zašto je ovaj Nacrt zakona poslat na mišljenje jednom stručnom tijelu kakvo je Venecijanska komisija. One mogu i treba da budu usvojene i to bez eventualnog bespotrebnog čekanja i odlaganja", ističe Dukaj.

Venecijanska komisija je stava da Vlada u tehničkom mandatu treba da se uzdrži od preduzimanja novih političkih inicijativa i predlaganja novih zakona nakon što izgubi podršku Parlamenta, napominje Dukaj.

Vecenecijanska komisija se, kako je dodao, zahvalila MJU što su inicirali, uključili ih i zatražili mišljenje o Nacrtu zakona.

"Zaključak je da je Zakon o Vladi potreban Crnoj Gori i to što prije, bez obzira na trenutno kompleksnu političku situaciju. Uvjeren sam da mnogi izazovi kroz koje prolazi crnogorsko društvo, posebno u vrijeme dugog tehničkog mandata Vlade, ne bi postojali da već imamo ovaj zakon. To je moguće i naša ključna ocjena nakon sastanaka sa Venecijanskom komisijom", zaključuje Dukaj.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније