Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.

27. 04. 2024. 12:57 >> 12:57
Čitaj mi:

ŠĆEKIĆ sa evropskim vrhom vazduhoplovstva

Obezbijeđena sigurnost vazdušnog saobraćaja u Crnoj Gori

Sistem civilnog vazduhoplovstva obezbjeđuje stabilnu sigurnost i bezbjednost vazdušnog saobraćaja u Crnoj Gori, ocijenio je vršilac dužnosti direktora Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) Ivan Šćekić nakon razgovora sa visokim predstavnicima Međunarodne organizacije za civilno vazduhoplovstvo (ICAO) i Evropske komisije zaduženim za ovu oblast.

To je saopšteno iz Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

Šćekić je ove sedmice učestvovao na sastanku direktora civilnog vazduhoplovstva država članica ICAO evropskog i sjevernoatlantskog regiona (EUR/NAT) u Tuluzu.

Značajne razgovore imao je i u Parizu, gdje je bio na godišnjem sastanku generalnih direktora koji je organizovala Evropska konferencija civilnog vazduhoplovstva (ECAC).

On je razgovarao o aktuelnostima u crnogorskom vazduhoplovstvu sa Nikolasom Raloom, prvim čovjekom regionalnih aktivnosti Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO) u Evropi, Centralnoj Aziji, Magrebu i Sjevernom Atlantiku, kao i o mogućnostima za susret u Crnoj Gori.

Na sastanku sa Filipom Kornelisom, direktorom za vazduhoplovstvo u Evropskoj komisiji (Generalni direktorat za mobilnost i transport - DG MOVE), Šćekić je predočio da bi Podgorica mogla biti domaćin narednog sastanka Zajedničkog Odbora ECAA Sporazuma (Multilateralni sporazum o stvaranju zajedničkog evropskog vazduhoplovnog područja).

Među glavnim temama na međunarodnom skupu u francuskom Tuluzu bila je obuka i razvoj nove generacije vazduhoplovnih stručnjaka, aktivnosti usmjerene na zaštitu životne sredine, kao i jačanje otpornosti vazduhoplovnog sistema.

"U crnogorskoj Agenciji za civilno vazduhoplovstvo posvećujemo pažnju tome da se zaposleni konstantno edukuju i usavršavaju, prateći razvoj civilnog vazduhoplovstva u svijetu", kazao je Šćekić koji ima značajno iskustvo u ovoj oblasti.

Životna sredina bila je važna tema na godišnjem sastanku u Parizu, uz novitete u regulativi iz vazdušnog saobraćaja.

Predstavljena je prognoza saobraćaja za ljetnju sezonu i istaknuto da svi moraju posvećeno raditi da bi se izbjegla otkazivanja i kašnjenja letova tokom sezone.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније