Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.Б. [ TVCG ]

28. 11. 2023. 17:48 >> 18:04
9

IVANOVIĆ U BRISELU

"Crna Gora će podržavati Ukrajinu dok god je to potrebno"

Šef crnogorske diplomatije Filip Ivanović učestvovao je danas na sastanku NATO ministara vanjskih poslova u Briselu, poručivši da Crna Gora snažno doprinosi jedinstvu NATO Alijanse, što nadalje podrazumijeva podršku Ukrajini.

"Odlučno podržavamo Ukrajinu što se tiče njenog suveriniteta i teritorijalnog integriteta, kao i poravo ukrajinskog naroda da živi slobodno bez straha od agresije", kazao je Ivanović nakon sastanka. 

On je najavio da će se sjutra sastati sa ukrajinskim ministrom spoljnjih poslova Dmitrom Kulebom, gdje će, kako je kazao, dobiti detaljnije informacije sa terena. 

Podsjetimo, u Briselu se na pomenutom sastanku razmatraju pitanja od značaja za evroatlantsku bezbjednost, uz sagledavanje presjeka stanja po pitanju implementacije odluka sa Samita održanog u julu 2023. godine.

Sastanci ministara vanjskih poslova NATO-a su redovni sastanci saveznica koji se održavaju najmanje dva puta godišnje i služe za procjenu rada Alijanse, uključujući i stepen implementacije odluka donesenih na najvišem nivou.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније