Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

04. 02. 2024. 11:56 >> 11:58

POTPISAN SPORAZUM

Ulcinj i Steten Ajlend se pobratimili

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari i predsjednik Opštine Steten Ajlend (Staten Island) Vito Fosela potpisali su u Steten Ajlendu, u Sjedinjenim Američkim Državama, sporazum o bratimljenju između te dvije opštine, piše u saopštenju iz kabineta Bajraktarija.

Potpisivanju sporazuma je prisutvovao i ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Crne Gore, Fatmir Đeka.

Potpisani sporazum predviđa uspostavljanje saradnje u mnogim oblastima od značaja za dvije opštine, a posebno u oblasti kulture, obrazovanja, privrede i institucionalne saradnje, piše u dopisu.

Steten Ajlend je najjužnija opština Grada Njujorka, u kojoj živi najbronija zajednica dijaspore iz opštine Ulcinj, čiji se broj procjenjuje na nekoliko hiljada.

Potpisivanju sporazuma je prethodila intenzivna društvena aktivnost asocijacija dijaspore „Ulqini“, „Ana e Malit“ i „Kraja“. Ovaj sporazum predstavlja prvu instucionalnu saradnju između Ulcinja i Steten Ajlenda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније