Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ R.B. ]

17. 02. 2024. 09:50 >> 09:51

SASTANAK SA GANDELOM

Popović: Skupština u rekordnom roku isporučila respektabilne rezultate

Aktuelni saziv Skupštine u rekordnom roku isporučio je respektabilne rezultate, čime je parlamentarna većina pokazala odgovornost i želju da doprinese deblokadi evropskog puta, kazala je potpredsjednica parlamenta Zdenka Popović.

Kako je saopšteno iz Skupštine, ona se sastala sa ambasadorom Slovačke u Crnoj Gori Borisom Gandelom.

Popović je zahvalila Slovačkoj na podršci u pristupanju Evropskoj uniji (EU), koju ta država kontinuirano pruža od nezavisnosti Crne Gore do danas.

Ona je naglasila da su prijateljski odnosi dvije zemlje na veoma visokom nivou.

Prema riječima Popović, ekonomsko-trgovinska saradnja je oblast u kojoj dvije države imaju najviše prostora za produbljivanje saradnje.

Ta saradnja je, kako je dodala, u oblasti turizma poboljšana otvaranjem direktne linije ka Bratislavi u toku turističke sezone.

„Popović se osvrnula na unutrašnje političke prilike i saopštila Gandelu da je 28. saziv Skupštine u rekordnom roku isporučio respektabilne rezultate imenovanjima u pravosuđu, čime smo pokazali odgovornost i želju da kao kao parlamentarna većina doprinesemo deblokadi evropskog puta naše zemlje“, kaže se u saopštenju.

Popović je navela da posebno ohrabruju pozitivni signali iz Brisela po pitanju rad nove Vlade.

To, kako je rekla, predstavlja dodatni impuls za nastavak pregovora o učlanjenju i zatvaranje svih poglavlja.

Gandel je poručio da će Slovačka, kao iskren prijatelj, nastaviti da podržava Crnu Goru na njenom putu ka integraciji u EU.

On je kazao da su odnosi dvije zemlje prijateljski i da je ekonomska saradnja prilika da se dodatno unaprijedi bilateralna saradnja.

Slovačka, kako je rekao Gandel, podržava integaciju Zapadnog Balkana, a Crna Gora, kao lider u pretpristupnim pregovorima, ima najveću šansu da bude prva naredna članica EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније