Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

20. 02. 2024. 14:21 >> 14:29
Čitaj mi:

BEČIĆ

"Stvarala se negativna slika o bezbjednosnom sektoru, država jača od kriminalaca"

Zamjenik premijera Aleksa Bečić poručio je danas da su politički performansi i pokušaji stvaranja negativne slike o bezbjednosnom sektoru, bili neuspješni pokušaji da se skrene fokus sa suštine i nastavka akcija SDT-a, SPO-a i drugih policijskih i tužilačkih struktura.

"Ti pokušaji su bili bezuspješni i vrlo lako osujećeni od građana, a akcije koje su uslijedile pokazuju još veću beskompromisnost i odlučnost u partnerskom odnosu bezbjednosnog sektora i tužilaštva sa ciljem izgradnje pravne države koja je jača od svakog pojedinca i kriminalne grupe”, poručio je Bečić.

Bečić je na sastanku sa specijalnim izaslanikom Francuske Reneom Trokazom kazao da bezbjednosni sektor u saradnji sa SDT i nadležnim tužilaštvima postiže izvanredne rezultate.

"Svakodnevne akcije, procesuiranja, hapšenja do skoro nedodirliivih brojinih policijskih službenika, zapljene, razbijanja krijumčarskih lanaca, potvrdjuju da čišćenje kriminala i korupcije iz svih pora društva, jačanje institucija i izgradnja sistema u kom konačno nema zaštićenih jesu magistralni pravci naše politike", poručio je Bečić. 

Bečić je na sastanku podsjetio da je Crna Gora postala prva država u regionu Zapadnog Balkana koja je ratifikovala sva četiri sporazuma koja proizilaze iz Berlinskog procesa.

"Rezultati koje smo postigli pokazuju da Crna Gora ubrzano korača ka Evropskoj uniji koja je, uz kredibilno NATO članstvo, našale strateško opredeljenje. Svi naši kapaciteti usmjereni su na ispunjavanje privremenih mjerila, kako bismo nakon toga krenuli sa zatvaranjem velikog broja poglavlja. Iz tog razloga ulažemo ogromne napore da bismo iskoristili istorijsku šansu koja nam se ukazala“, izjavio je Bečić.

Trokaz je pohvalio postignute rezultate Vlade, poručivši da obavljaju odličan posao i francuske vlasti su pozitivno iznenađene rezultatima koje ste ostvarili za ovako kratko vrijeme.

"Obavljate odličan posao i francuske vlasti su pozitivno iznenađene rezultatima koje ste ostvarili za ovako kratko vrijeme“, naglasio je Trogaz.

Posebnu pažnju je posvetio nedavno završenom popisu stanovništva.

"Način na koji ste sproveli popis, uprkos specifičnostima Zapadnog Balkana, može da služi kao primjer drugim zemljama regiona“, zaključio je Trokaz.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније