Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

29. 02. 2024. 20:47 >> 20:47
3
Čitaj mi:

SMATRA DA JE BIO FER

Milatović: Nijesam želio da dajem legitimitet odlukama protivnim principima PES-a

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je ostavku na funkcije u Pokretu Evropa sad (PES) podnio jer nije želio da više, kako je rekao, daje legitimitet odlukama koje su protivne principima i načelima stranke.

Milatović je, u emisji „Načisto“ na Televiziji Vijesti, rekao da nije htio da više daje legitimitet načinu rada koji je bio u prethodnih par mjeseci.

“Prosto nijesam više želio da dajem legitimitet određenim odlukama za koje sam smatrao da su protivne principima i načelima PES-a”, kazao je Milatović, prenosi portal Vijesti.

On smatra da je njegova odluka bila fer odnos i prema PES-u.

“Mislim da smo se u jednom trenutnku vrednosno udaljili i upravo razlog tog udaljavanja je moja odluka da dam ostavku u PES-u”, rekao je Milatović.

Kako je kazao, jedan od dva ključna povoda za napuštanje PES-a je nedostatak inkluzivnog i asrgumentovanog dijaloga oko nekih važnih strateških razvojnih politika.

Milatović je istakao da je njegovo učešće u PES-i već duže vremena nije aktivno, navodeći da je tako od trenutka kada je postao predsjednik države.

On je, govoreći o odborima Pokreta, kazao da je PES u formalno-pravnom smislu imao samo dva opštinska odbora - u Podgorici i Baru.

"Sada de fakto PES nema nijedan opštinski odbor. Kada sam prestao da se bavim suštinski PES-om, prestala je i smislena razvojna politika infrastrukture u Pokretu", rekao je Milatović.

On je naveo da je prethodnih dana čuo neke ružne riječi od svojih prethodnih saboraca.

"Ja ih zaista ne bih komentarisao. S a tim ljudima sam uradio neke istorijske stvari u demokratizaciji Crne Gore. Mislim da je fer u jednom trenutku se politički se mimioći, ali nije fer iznositi određene neistine", dodao je Milatović.

Kako je rekao, u narednom političkom djelovanju neće govoriti o nekim ljudima na ličnom osnovu.

“Uvijek sam govorio u nekom vrednosnom smislu u odnosu na postupke ljudi. Važno mi je da kažem način na koji je sam PES funkcionisao u prethodnom periodu je više ličio na neke stvari protiv kojih smo se borili, nego ono što smo imali u našim glavama kada smo formirali pokret”, naveo je Milatović.

Prema njegovim riječima, u prethodnih par mjeseci do nekih vidljivih mjesta u PES-u su dolazili ljudi koji nijesu tu bili od početka i koji su posebno bili bliski prethodnom režimu.

Milatović je istakao da ne želi da govori o imenima tih ljudi.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније