Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

17. 03. 2024. 11:31 >> 11:31

"NE MASKA ZA ŠMINKANJE REALNOSTI"

Mugoša: Dobijanje IBAR-a prioritet

Potpredsjednik Socijaldemokrata (SD) i šef poslaničkog kluba SD-a u Skupštini Boris Mugoša osvrnuo se na aktuelna dešavanja na političkoj sceni u susret, kako navodi, izuzetno važnoj fazi u procesu EU integracija Crne Gore.

On ističe da je “dobijanje IBAR-a naravno prioritet kojem treba da budemo istinski posvećeni ali nikako argument za “šminkanje” realnosti, odnosno maska za brojne anomalije koje nas suštinski udaljavaju od porodice evropskih država”.

Mugoša ukazuje da se brojne anomalije i izazovi na društveno-političkoj sceni pokušavaju relativizovati pričom o IBAR-u.

"Vrijednosno posrtanje na svakom koraku; “cirkus” oko izbora vd direktora Uprave policije; činjenica da se za pola članova Vlade ne zna ni što rade, kao i da je Skupština zaključana za kontrolne mehanizme opozicije, koje joj je garantovao Poslovnik; veoma indikativan podatak da je došlo do značajnog povećanje procenta gradjana koji bi glasali da Crna Gora izadje iz NATO saveza; kompleksno realno stanje u zdravstvu, obrazovanju, kulturi i dr", naveo je Mugoša u saopštenju.

On ističe da se konstantno forsira priča o formi a vrlo malo o suštini EU integracionog puta Crne Gore, odnosno da se gotovo ozbiljno i argumentovano i ne diskutije o sistemskim i strukturnim reformama koje je neophodno sprovesti u brojnim oblastima.

Zaključuje da moramo imati jasnu viziju o tome kakvu Crnu Goru u EU mi to želimo, odnosno da bi u EU trebali, odnosno morali "ući kao država sa sadržajem i to kvalitetnim i istinitim a ne bez sadržaja ili sa falsifikovanim sadržajem."

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније