Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

09. 05. 2024. 16:18 >> 16:18
Čitaj mi:

Mandić sa ambasadorkom Kraljevine Belgije

Belgija posvećena da Crna Gora napreduje na evropskom putu

Belgija je veoma posvećena tome da Crna Gora napreduje na evropskom putu, kazala je ambasadorkom Kraljevine Belgije Keti Bugenhout na sastanku sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem.

Mandić je, prije svega, poželio dobrodošlicu ambasadorki u Skupštinu Crne Gore, izrazivši zadovoljstvo povodom njihovog prvog susreta.

Predsjednik je ambasadorku Bugenhout upoznao da se više puta susreo sa predsjednicom Predstavničkog doma Belgije Elijan Tilije i da su zajedno razgovarali o brojnim temama od ključnog značaja za naše dvije države, te da je to najbolji dokaz izuzetno prijateljskih odnosa između istih.

Mandić je iskazao zahvalnost Belgiji, jer je upravo tokom njenog predsjedavanja Savjetom Evrope Crna Gora, predvođena novom parlamentarnom većinom, ostvarila najveće korake na njenom evropskom putu.

On je zaključio da je od izuzetnog značaja da kao društvo sprovedemo ključne reforme koje u krajnjem znače kvalitetniji život svih građana Crne Gore, te da bi pristupanje naše zemlje EU bio dobar signal za sve zemlje Zapadnog Balkana

Bugenhout se zahvalila predsjedniku Mandiću na izdvojenom vremenu, dodajući da je Belgija veoma posvećena tome da Crna Gora napreduje na evropskom putu.

Ona je dodala da je pravi momenat da sve zemlje koje baštine evropske vrijednosti postanu dio EU.

Bugenhout je zaključila da će Belgija nastaviti sa snažnom podrškom Crnoj Gori i iskazala uvjerenje da će to činiti i Mađarska, koja nakon Belgije preuzima predsjedavanje Savjetom Evrope.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније