Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 08. 2014. 08:04 >> 08:27
8

KRIVOKAPIĆ DRŽI RIJEČ!

Šabović: Tačka na pregovore sa DPS-om

Socijaldemokratska partija je stavila tačku na pregovore sa Demokratskom partijom socijalista i na Predsjedništvu bi što prije trebalo donijeti konačnam stav u vezi sa formiranjem vlasti u Podgorici”, kazao je član Predsjedništva SDP-a Džavid Šabović.

On je, u razgovoru za Dan, kazao i da SDP treba da napravi dogovor sa opozicijom jer bi novi izbori išli na ruku isključivo DPS-u.

„Pregovori sa DPS-om su završeni i tačka. Neće niko iz SDP-a pričati više o koaliciji sa DPS-om. Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić je stavio tačku na pregovore i sada niko ne može da ide protiv toga. Znam da Krivokapić neće pogaziti to što je kazao. Zalažem se za to, i nijesam usamljen u Predsjedništvu SDP-a u takvom stavu, da se razgovori sa opozicijom nastave i završe dogovorom“, naveo je Šabović.

Ističe da se ne slaže sa partijskim kolegama koji su skloni novim izborima u Podgorici, jer, kako objašnjava, ne zna šta se time dobija.

„Ne znam da li bismo na tim izborima mogli da osvojimo ovoliko glasova i mandata, nakon svega što se desilo. Pa i ako ih osvojimo, hoćemo li opet da krenemo sa „natezanjima“ sa ovima hoćemo a sa ovima nećemo. Ako neki moji partijski drugovi misle da treba u koaliciju sa DPS-om, neka idu, pa će da vide kako će to naši birači dočekati“, poručio je Šabović.

On traži da se Predsjedništvo SDP-a što prije sastane i definiše konačan politički stav u vezi sa situacijom u Podgorici.

„Rekli smo da želimo treći put nešto novo, ali je problem što smo na pola puta. Što prije treba da završimo priču. Što se tiče poruka iz DPS-a da treba da nastavimo pregovore, mogu samo da poručim „babi se snilo što joj milo bilo“. Tome uopšte ne pridajemo pažnju“, zaključio je Šabović.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније