Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 04. 2015. 16:54 >> 16:47

PZP ROŽAJE

Balota: Nedopustiv ignorantski odnos

Jedina privreda koja funkcioniše u Rožajama je ona koja odvozi, prije svega, mlade ljude u svijet, tvrdi koordinator Inicijativnog odbora Pokreta za promjene (PzP) Munever Balota. Nikome ne pada na pamet da se ozbiljnije uhvati u koštac sa ovim problemom, tvrdi Balota i naglašava da, dok se mladi masovno iseljavaju iz Rožaja u potrazi za boljim životom, Bošnjačka stranka mirno sjedi i posmatra.

“Iako su dio vlasti na državnom nivou zahvaljujući demagogiji na osnovu koje su dobili svoje mandate, nisu učinili ama baš  ništa kako do pustošenja sjevera ne bi došlo.  Naprotiv. U koalicinom sporazumu su se lijepo pobrinuli za svoje funkcije, a narod koji je glasao za njih mogao je da dobije eventualno neku potvrdu sa kojom će lakše preći granicu trbuhom za kruhom”, navodi se iz PzP-a.

Balota tvrdi da je ekonomski cunami koji nas je zadesio i koji je praćen uništavanjem  privrednih resursa, i dalje u toku.

“Raseljavanje ne samo da se nije zaustavilo, već je dodatno intenzivirano, a posljednjih par mjeseci je poprimilo razmjere epidemije”, kaže koordinator rožajskog inicijativnog odbora PzP-a.

“Nikome ne pada na pamet da se ozbiljnije uhvati u koštac sa ovim problemom. Kao da je cilj da se sjever opustoši do posljednjeg čovjeka. Umjesto obećanih radnih mjesta i pokretanja proizvodnje, jedina privreda koja funkcioniše je ona koja odvozi prije svega mlade ljude u bijeli svijet. Autoprevoznici i taksisti. Ovako ignorantski odnos prema najvažnijem resursu svake zemlje – a to su ljudi, je nedopustivo i jeste prava slika ovog režima u kom Bošnjačka stranka ima i te kakvu ulogu”, zaključuje Munever Balota. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније