Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 02. 2016. 14:28 >> 17:31

BiH

Radončića pustili iz pritvora

Fahrudin Radončić, lider partije Savez za bolju budućnost BiH (SBB), pušten je danas iz pritvora.

Sud BiH saopštio je da je odbijen prijedlog Tužilaštva BiH i da je donijeto rešenje kojim je ukinut pritvor Radončiću uz mjere zabrane napuštanja adrese boravišta, oduzimanje putnih isprava i zabranu napuštanja zemlje, zabranu sastajanja sa svjedocima koji su već saslušani, kao i približavanje tim svjedocima.

Radončiću je zabranjeno i kontaktiranje i sastajanje s ostalim optuženim u tom krivičnom predmetu, kao i zabrana kontaktiranja sa svim predstavnicima štampanih i elektronskih medija u vezi s krivičnim postupkom koji se vodi protiv njega.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda BiH, koji će svaka dva mjeseca vršiti kontrolu opravdanosti izrečenih mjera. U slučaju da optuženi prekrši izrečene mjere zabrane, ponovo mu se može odrediti pritvor, saopštio je Sud BiH.

Radončić je po izlasku iz pritvora, na pitanje kako komentariše odluku o oslobađanju, odgovorio da nije pročitao cijelu odluku i da nije na njemu da komentariše sudske presude.

"Ja kao političar treba da se posvetim jačanju koalicije, izgradnji, zapošljavanju, svojim poslom. Neka se svako bavi svojim poslom", rekao je Radončić.

On je dodao da se protiv njega vodi montirani proces.

"Vi na mom mjestu znate jeste skloni kiriminalnim radnjima ili niste. Ako vam neko monitira da vršite prtiskak na nebitne svjedoke, one koje ne poznajte, znate najbolje kako se to naziva", rekao je lider SBB, ali nije želio da odgovori na pitanje ko monitra proces.

"Nije sada trenutak da govorim ko montira proces, biće vremena",odgovorio je kratko.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније