Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

14. 02. 2018. 08:35 >> 08:36
10

TAČI VJERUJE

"Ove godine istorijski sporazum sa Srbijom"

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da očekuje da Kosovo ove godine postigne "istorijski" sporazum sa Srbijom, koji ne bi morao da znači priznanje nezavisnosti, ali koji bi Prištini omogućio mjesto u Ujedinjenim nacijama.


"Dogovor Kosova i Srbije za koji vjerujem da će biti 2018. biće istorijski sveobuhvatan sporazum koji će rezultirati članstvom Kosova u UN", rekao je Tači u intervjuu za Rojters.

Tači je rekao da će sporazum sa Srbijom donijeti punu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, mada neće zahtijevati da se međusobno priznaju kao nezavisne države.

Predsjednik Kosova je rekao da je osnivanje Specijalnog suda za zločine Olsobodilačke vojske Kosova "istorijska nepravda", ali da je Kosovo osnovalo taj sud kako bi zadržalo strateško partnerstvo sa SAD, Evropskom unijom i NATO.

"Nikada nijesmo prekršili kosovski zakon ili međunarodne zakone. Borili smo se protiv diktatora, protiv čovjeka koji je počinio genocid", rekao je Tači misleći na bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније