Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

19. 02. 2018. 10:40 >> 10:44
1

ZAEV SIGURAN

Imamo obećanje, u NATO kad "sredimo" ime

Makedonski premijer Zoran Zaev izrazio je uvjerenje da je moguće riješiti spor sa Grčkom oko imena Makedonije do NATO samita u julu

Zaev je, u izjavi austrijskom ORF-u, kazao da su pregovori oko rješavanja spora, koji su održani u Beču, dobro počeli. Prema njegovim riječima, specijalni izaslanik UN Metju Nimić predstavio je na tom sastanku nove ideje.

"Došlo je do prvog približavanja stavova i taj proces mora biti nastavljen“, naglasio je Zaev. 

Grčka, kako je objasnio, ima problem sa imenom, dodajući da u sedam tačaka za rješenje problema, koje su predložene, nema identiteta. 

"Identitet je lično pitanje i ne može ga promijeniti nikakav sporazum, niti referendum. Moramo riješiti pitanje imena izlazeći u susret zahtjevima Grčke, ali istovremeno uz poštovanje našeg dostojanstva“, poručio je Zaev. 

On je uvjeren da se pregovori mogu završiti s pozitivnim ishodom do Samita NATO u julu.

"Imamo obećanje da će članice NATO automatski, čim saopštimo da smo našli rješenje, započeti ratifikaciju sporazuma o pristupanju“, objasnio je Zaev.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније