Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 02. 2013. 18:39 >> 18:34

TRAŽE UKIDANJE PRITVORA

Miškovići ponudili jemstvo, pasoše i kućni pritvor

Advokati Miroslava Miškovića, vlasnika “Delta holdinga”, i njegovog sina Marka, podnijeli su juče prijedlog za ukidanje pritvora nudeći jemstvo u visini koju sud odredi, kućni pritvor sa elektronskim odašiljačem i uzimanje pasoša.

O ovom prijedlogu za jemstvo odlučivaće se nakon što iz Apelacionog suda stigne odluka po žalbama odbrane na nedavno produženje pritvora osumnjičenima za malverzacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća. Naravno, odlučivaće se samo u slučaju da žalbe odbrane budu odbijene.

 

Branioci Đuraškovića takođe su zatražili da se njihovom klijentu odredi kućni pritvor. Ova mjera već je jednom bila određena vlasniku “Nibens grupe”, kad je bio uhapšen zbog sumnji da je oštetio kruševačko preduzeće FAM, zbog čega je protiv njega podignuta i optužnica.

  Advokati osumnjičenih Miroslava i Marka Miškovića dostavili su Tužilaštvu za organizovani kriminal prijedlog da njihovi klijetni budu pušteni iz pritvora za jemstvo - povrdio je "Blicu" tužilac Miljko Radisavljević.

  - Sačekaćemo odluku Apelacionog suda o žalbama odbrane na produženje pritvora i onda ćemo se izjasniti o prijedlogu za jemstvo. Pošto je riječ o pritvorskom predmetu, očekujem da će se Apleacioni sud vrlo brzo izjasni o žalbama odbrane, a mi ćemo se moguće istog dana ili najkasnije dan kasnije izjasniti o prijedlogu za jemstvo -rekao je tužilac Radisavljević za "Blic" i dodao da je odbrana ostavila sudu da odredi visinu jemstva.

  Državni sekretar MUP-a Srbije Vladimir Božović izjavio je da je Mišković angažovao jednu od najpoznatijih i najskupljih svjetskih lobističkih kompanija „Podesta gruo“ da ga zastupa.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније