Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 10. 2013. 09:23 >> 09:28

NE SMETA MU

Josipović: Ćirilica nekad bila hrvatsko pismo

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović kazao je da je “između Srba i Hrvata potrebna izgradnja novog povjerenja što je najvažniji zadatak i najteži posao“.

 

On je, u emisiji “Oko“ na RTS-u rekao kako mu je ”žao što je bilo nekih neodmjerenih izjava, ali da je to vrijeme prošlo”. Na pitanje kako je reagovao nakon što su mu predstavnici udruženja izbjeglih hrvatskih Srba predali dokument sa zahtjevima štampan na ćirilici, Josipović je odgovorio da ćirilica za njega nije problem, jer je to nekada bilo i hrvatsko pismo.

Komentarišući sukobe i proteste zbog ploča na ćirilici u Vukovaru, Josipović je ocijenio da to ne predstavlja hrvatsko društvo u dobrom svijetlu.

„Potpuno je jasno da su hrvatska vlada i državni vrh odlučni da treba poštovati prava manjina, pa i kada je riječ o pismu“, kazao je Josipović.

Na reagovanja da se iza protesta zbog ćirilce navodno krije želja da se Srbi protjeraju iz Hrvatske, Josipović je odgovorio da su reakcije nekih ljudi posljedica zločina koji se dogodio u Vukovaru i preko čega neki ne mogu preći, dok istovremeno ima i onih koji to rade iz političkih motiva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније