Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Mina ]

25. 11. 2020. 09:22 >> 09:22
10

"ZAUSTAVITE GA"

Dodik: Incko je monstrum koji mrzi Srbe

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH), Milorad Dodik oštro je, na onlajn okruglom stolu Savjeta bezbjednosti, kritikovao visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, nazivajući ga monstrumom i strancem koji sarađuje s Bošnjacima iz Sarajeva i govori samo u njihovo ime.


Dodik tvrdi da Srbija, Hrvatska i Republika Srpska žele "da ode" visoki predstavnik iz BiH, kao i 50 odsto Federacije BiH.

On je optužio Incka da mrzi Srbe i govori u ime bošnjačkog naroda, a ne Dejtonskog sporazuma, prenijela je RTRS.

"Dejtonski sporazum se ne tumači, već primjenjuje, pa Incko nema pravo da ga tumači i sprovodi odluke na osnovu njega", kazao je Dodik, prenijele su agencije.

On je poručio da funkciju visokog predstavnika nije formirao nikakav Savjet za implementaciju mira, već da je ona uvedena Aneksom 10.

"Zaustavite tog monstruma koji pokušava da nam nametne odluke koje nijesu uspostavljene u Dejtonskom sporazumu, on je stranac koji će uništiti BiH. On se sveti Srbima i Hrvatima u BiH", rekao je Dodik.

On je dodao da će, ako Incko nastavi da sprovodi odluke, razmotriti "pocetak integracije RS-a s matičnom zemljom Srbijom".

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније