Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 11. 2013. 16:14 >> 16:14
4

AMBASADOR RUSIJE

Granice Balkana se još razmatraju

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin ocijenio je da Balkan nije najstabilniji region u Evropi i da i dalje postoji opasnost od potencijalnih sukoba.

"Danas Balkan nije najstabilniji region u Evropi. Ovde postoji vrlo protivrječna tendencija daljeg razvoja događaja i dalje se razvija potencijal konflikata", izjavio je Čepurin otvarajući međunarodni skup "Balkanski ratovi u svijetlu geopolitike u 21. vijeku".

Takva situacija, prema njegovim riječima, zahtjeva veoma pažljiv pristup.

Podsjećajući na burnu istoriju Balkana u 20. veku, Čepurin je rekao da ta istorija traje i dan-danas i da je povezana s aktuelnim ojačavanjem rusko-srpskih odnosa.

"Postoje brojne mogućnosti da sarađujemo u interesu obje strana", rekao je ruski ambasador, dodajući da su istorija Rusije i Srbije u prošlosti osnova i vera za buduću saradnju.

On je primjetio da u posljednje vrijeme ima onih koji sumnjaju da su balkanski ratovi bili oslobodilački i označili kraj viševjekovne otomanske dominacije na jugu Evrope.

"Granice takozvanih balkanskih zemalja se i dan-danas aktivno razmatraju", rekao je Čepurin.


Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније