Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina ]

30. 07. 2021. 16:10 >> 16:11

TUŽILAŠTVO

Podignuta optužnica protiv Belivukove grupe

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je danas optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, koja je djelovala pod velom Partizanove navijačke grupe "Principi".

Optužnicom je obuhvaćen 31 okrivljeni, a među njima su i svjedoci - okrivljeni.

Optužnica je predata Posebnom odjeljenju Višeg suda u Beogradu na potvrđivanje.

Detalji optužnice još nisu poznati, prenosi Tanjug.

Istraga protiv ove kriminalne grupe pokrenuta je 5. februara i nakon toga proširena je još šest puta, protiv istih lica za nova krivična djela ili novih lica.

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić je prošle sedmice na konferenciji za novinare ukazao da se pripadnici ove grupe terete za krivična djela zločinačko udruživanje, pet teških ubistva, trgovinu drogom i oružjem, jednu otmicu i silovanje.

Riječ je o brutalnim ubistvima izvršenim u vikendici u Ritopeku gdje su, kako se navodi, "mučeni, likvidirani, raskomadani i samljeveni u mašini za meso: Aleksandar Gligorijević, Goran Veličković, Milan Ljepoja, Lazar Vukičević i Zdravko Radonjić".

Tužilac je novinarima pokazao i do sada neobjavljivane fotografije koje će se koristiti kao dokaz protiv ove grupe.

Ova grupa uhapšena je 4. februara. Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe “Principi”.

Pored njih, tada je uhapšeno još 20 pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

Kasnije je uhapšen A.Š. kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se sa ovom grupom.

U aprilu je u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku koji je, kako se sumnja, koristila ova kriminalna grupa, pronađena je mašina za mlevenje mesa koja je razmontirana i poslata na vještačenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније