Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

N1, Beta [ B.B. ]

18. 10. 2021. 09:34 >> 09:38

IZBORI NA KOSOVU

U 19 opština riješen izbor gradonačelnika u prvom krugu

Sa prebrojanih više od polovine glasačkih listića, izgleda da su u 19 opština na Kosovu izabrani gradonačelnici i to u prvom krugu lokalnih izbora, piše Kossev.

Iz dosadašnjih rezultata objavljenih na veb stranici Centralne izborne komisije, Dečane, Kačanik, Južna Mitrovica, Leposavić, Lipljan, Novo Brdo, Obilić, Peć, Srbica, Štrpce, Suva Reka, Uroševac, Zubin Potok, Zvečan, Đeneral Jankovići, Ranilug, Parteš i Sjeverna Mitrovica će riješiti pitanje gradonačelnika, javlja Kossev pozivajući se na Gazetu ekspres.

Od 19 opština u kojima prema dosadašnjim rezultatima neće biti drugog kruga, Samoopredjeljenje nije pobijedilo ni u jednoj.

Prema rezultatima u opštinama u kojima nema očekivanog drugog kruga, PDK vodi ispred drugih albanskih stranaka – prvi su u Uroševcu, Južnoj Mitrovici, Srbici, Kačaniku i Đeneral Jankoviću.

LDK će u međuvremenu, prema ovim rezultatima, pobijediti bez drugog kruga u Peći i Lipljanu, dok će AAK u Dečanima i Suvoj Reci.

Kandidati Srpske liste proglasili su pobjedu u nedjelju uveče u svih deset opština sa srpskom većinom na lokalnim izborima na Kosovu.

Tužioci registrovali šest slučajeva neregularnosti, procesuitano 13 osoba

Državni tužilac Kosova saopštio je da je do juče na cijeloj teritoriji Kosova, u vezi sa izbornim procesom, registrovano šest slučajeva neregularnosti u koje je uključeno 14 osoba, od kojih je 13 pritvoreno.

Osobe su procesurane zbog sumnje da su počinile krivična djela kršenje slobodnog opredjeljenja birača i davanje ili primanje mita u vezi sa glasanjem, kao i zbog ometanja glasanja i falsifikovanje rezultata glasanja.

Ranije je saopšteno da je tokom izbornog dana na Kosovu bilo 80 dežurnih tužilaca, 40 dežurnih sudija dok je o bezbednosti glasanja brinulo više od 3.300 pripadnika policije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније