Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ I. P. ]

20. 10. 2021. 19:20 >> 19:21
2

STAV DODIKA

"Šmit bi bio protjeran iz BiH da je prava i pravde"

Bosna i Hercegovina (BiH) nema visokog predstavnika, a ovaj što se lažno predstavlja i počeo da piše neka saopštenja nije nikakav visoki predstavnik, saopštio je srpski član Predsjedništva i lider SNSD Milorad Dodik.

Dodik je to rekao komentarišući saopštenje visokog predstavnika Kristijana Šmita u kojem je naveo da Zakon o ljekovima i medicinskim sredstvima RS, koji je usvojen na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, predstavlja ozbiljno osporavanje nadležnosti i nesmetanog funkcionisanja Agencije za ljekove i medicinska sredstva BiH, piše Srpskainfo.

"BiH nema visokog predstavnika i ni jedna akcija niti dopis ovoga koji se zove Šmit ne predstavlja ništa osim stavove jednog stranca. On je sad počeo da prijeti svakom članu parlamenta. To je neka nova praksa. On poziva na neko ispunjavanje obaveza u skladu sa Ustavom BiH. Pa mi to i radimo jer je zdravstvo u nadležnosti entiteta, a ne države", rekao je Dodik.

On je ponovio da Šmita nije imenovao Savjet bezbjednosti UN te da stoga nema legitimitet.

Da u BiH ima prava i pravde, kako tvrdi Dodik, iz te države bi bio protjeran stranac koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik.

"Kako da ova zemlja funkcioniše na ovaj način? Šefik Džaferović priča kako treba poštovati Dejtonski mirovni sporazum, a ne vraćati se nazad. To znači da sve ono što su maznuli od Republike Srpske treba tako i da ostane. Ne može tako", rekao je Dodik.

On ističe da vlast Republike Srpske želi da se poštuje Dejtonski mirovni sporazum, a onda se za nju kaže da je antidejtonska.

Dodik je ponovio da vlast Srpske nije za rušenje teritorijalnog integriteta BiH, već samo želi da se Ustav BiH primjenjuje onako kako je napisan, a ne kako je zamišljen.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније