Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P.R. [ Beta ]

23. 11. 2021. 20:35   >>  20:36

TRAŽE BOLJI POLOŽAJ

BiH: Rudari ostaju ispred Vlade i tokom noći

Rudari iz Federacije BiH, njih nekoliko stotina, i dalje su ispred zgrade Vlade Federacije BiH, gdje protestvuju, tražeći da im se poboljša položaj i utvrdi minimalna plata od hiljadu maraka (oko 500 eura).

Rudari su najavili da ostaju i tokom noći ispred Vlade Federacije BiH, ističući da sjutra očekuju još veću podršku, jer će na protest u Sarajevo doći i oni koji nijesu mogli danas.

"Mi ostajemo ovdje do ispunjenja zahtjeva. Rudari koji su kod kuća, sjutra idu na posao, a mi ostajemo ovdje", kazao je predstavnik sindikalne organizacije Sinan Husić.

Rudari su tražili da im se obrati premijer Federacije BiH Fadil Novalić, a u jednom momentu pred rudare je izašao ministar energetike i rudarstva Nermin Džindić, ali u pratnji specijalne policije, zbog čega su predstavnici rudara odbili da razgovaraju s njim.

Ispred zgrade Vlade Federacije BiH saobraćaj je blokiran, a direktor Federalne uprave policije (FUP) je izjavio da nema potrebe da se sukobljavaju policija i demonstranti.

"Rudari su tu da iskažu svoje nezadovoljstvo. Mi smo tu da osiguramo zgradu Vlade FBiH. Ministri su zgradu napustili u 16.00 časova. Rudari su MUP-u Kantona Sarajevo prijavili da će protesti trajajti do 18.00 časova", rekao je Korman.

Okupljeni rudari su zapalili vatru ispred zgrade Vlade Federacije BiH, na više lokacija.

Podršku rudarima pružile su i delegacije sindikata metalaca, tekstila i građevine stigli su kao podrška rudarima.

Podsjetimo, nekoliko stotina Rudara iz sedam rudnika koncerna Elektroprivrede BiH, u Federaciji BiH, okupili su se danas ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu, nezadovoljni položajem u kojem se nalaze i odnosom vlasti prema njima.

Danas je u znak protesta prekinuta i proizvodnja u rudnicima Kreka, Kakanj, Breza, Zenica, Djurdjevik, "Abid Lolić" i Gračanica.

Rudari su se danas polako približavali zgradi vlade, kidajući traku koju je postavila policija.

U holu zgrade Vlade Federacije BiH bio je prisutan veliki broj pripadnika specijalne policije, objavili su sarajevski mediji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније