Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ I. P. ]

15. 05. 2022. 18:10   >>  18:25 3

DODIK OCIJENIO

Nema pravde za srpski narod u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je povodom godišnjice stradanja vojnika nekadašnje JNA u "Tuzlanskoj koloni" da u BiH nema pravde za srpski narod, jer za ovaj zločin niko nije odgovarao.

"Danas kad se sjećamo zločina nad pripadnicima JNA u 'Tuzlanskoj koloni' moje misli su sa porodicama ubijenih vojnika. Uporno odbijanje pravosudnih institucija da procesuiraju odgovorne za ovaj zločin još je jedan u nizu dokaza da u ovakvoj BiH nema pravde za srpski narod", napisao je Dodik na svom zvaničnom Tviter profilu.

Dodao je da "svi počinjeni, a nekažnjeni zločini nad Srbima trajno podsjećaju na borbu za slobodu", naglašavajući da ti zločini ne smiju biti zaboravljeni.

Na Brčanskoj malti u Tuzli su u maju 1992. godine ubijena 54 vojnika, ranjeno ih je 78, a 44 su zarobljena i mučena, dodavši da za taj zločin niko nije odgovarao.

Tuzlansku kolonu, u kojoj je bilo 600 vojnika i starješina, te 200 motornih vozila, napali su pripadnici tuzlanskog MUP-a, Teritorijalne odbrane i "Zelenih beretki".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније