Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ M.V. ]

20. 05. 2022. 21:20 >> 21:20

BAJDEN VUČIĆU

"Važno da ostanemo ujedinjeni u slanju snažnih poruka podrške Ukrajini"

Predsjednik SAD Džo Bajden čestitao je Aleksandru Vučiću na ponovnom izboru za predsjednika Srbije. Kako je rekao, raduje se što će tokom Vučićevog drugog mandata imati priliku da prodube blisku saradnju na unaprjeđenju evropskih integracija Srbije, proširenju bilateralnih bezbjednosnih i ekonomskih veza i unaprjeđenju regionalne stabilnosti i prosperiteta.

"Ovo su vremena od ključnog značaja za Evropu. Primio sam na znanje da se Srbija, pod vašim rukovodstvom, pridružila grupi od 140 demokratskih država iz cijelog svijeta u Ujedinjenim nacijama u osudi Putinovog rata u Ukrajini. Važno je da ostanemo ujedinjeni u slanju snažnih poruka podrške Ukrajini i osudi brutalnog rata koji je Rusija sama izabrala", kazao je Bajden, a prenosi "objektiv.rs". 

On je predsjedniku Srbije zahvalio na saradnji i na toploj dobrodošlici koju su priredili novom ambasadoru SAD u Srbiji, Kristoferu Hilu, koji je jedan od, kako kaže, američkih najiskusnijih diplomata.

"Budući da su izbori iza Vas, ohrabrujem Srbiju da napravi pomak naprijed u promovisanju mira i stabilnosti širom regiona i da preduzme proaktivne korake, uključujući kompromis kada je to potrebno – u cilju brze normalizuje odnosa sa Kosovom kroz dijalog pod pokroviteljstvom Evropske unije. Sjedinjene Države će nastaviti da se blisko angažuju sa Vama, Prištinom i našim partnerima iz Evropske unije u pravcu ostvarenja ovog važnog cilja", kazao je Bajden.

On navodi da je imao čast da provede vrijeme sa Vučićem kada je posjetio Srbiju kao potpredsjednik 2016. godine i uvjeren je da se mogu unaprijediti bliske veze i zajednički interesi dvije zemlje.

"Kao i da zajednički radimo na prevazilaženju izazova miru i bezbjednosti širom svijeta. Naši građani zavise od našeg vođstva, imamo i priliku i obavezu da izgradimo mirnu budućnost ukorijenjenu u većoj slobodi i prosperitetu za sve", rekao je Bajden. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније