Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.M. [ BETA ]

23. 05. 2022. 20:14   >>  20:17

LIDER POKRETA SLOBODA

Pahor predložio Goloba za mandatara za sastav nove vlade Slovenije

Predsjednik Slovenije Borut Pahor predložio je danas za mandatara za sastav nove vlade lidera liberalno-zelenog Pokreta Sloboda, Roberta Goloba, pobjednika nedavnih parlamentarnih izbora.

Očekuje se da Golob, čiji je Pokret Sloboda na aprilskim izborima dobio 41 od 90 mandata u parlamentu, formira koalicionu vladu do sredine juna sa Socijalnim demokratama i strankom Ljevica.

O njegovom imenovanju za mandatara parlament će se izjašnjavati u srijedu, kada bi trebalo da dobije podršku 55 poslanika, navodi slovenačka agencija STA.

Podršku Golobu, koji je dugo godina bio na najvišim funkcijama u privredi, najavili su njegovi budući partneri, Socijalne demokrate Tanje Fajon i Ljevica Luke Meseca, kao i predstavnici italijanske i mađarske manjine.

Golobov nedavno osnovani Pokret Sloboda osvojio je najviše glasova na izborima 24. aprila, kada je porazio Slovenačku demokratsku stranku desničarskog premijera Janeza Janše.

Budući premijer je obećao da će reformisati i modernizovati državne institucije i da će povećati socijalnu pravdu u zemlji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније