Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ I. P. ]

25. 06. 2022. 16:27   >>  16:27 2

VUČIĆ OTKRIVA

Na samitu EU 16 članica tražilo da uvedemo sankcije Rusiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na samitu lidera EU i Zapadnog Balkana 16 od 27 članica Unije direktno ili indirektno govorilo o neophodnosti pridruživanja Srbije sankcijama protiv Rusije, ali da to ne znači da Beograd treba da napusti evropski put.

Tokom obraćanja javnosti iz predsjedništva Srbije, Vučić je rekao da zbog pritisaka sa kojima se suočio na samitu u četvrtak, u vezi sa uvođenjem sankcija Rusiji, "ne treba ići u drugu krajnost".

"Vidim da u zemlji postoji velika histerija protiv EU, ali ne treba da pomislimo da možemo da imamo bolje partnere od onih iz EU ili da možemo da imamo neki drugi politički put. Nemojte da smetnete s uma da novac koji imamo imamo zahvaljujući ogromnom broju investicija, koje su u najvećem broju iz EU, i podršci koju imamo od Unije", kazao je Vučić.

Naveo je da to govori "zato što u politici mora da postoji racionalan pristup, i bar ponekad glas pragmatičnog pristupa koji vodi računa o interesima Srbije".

"Nama u stranim kompanijama radi 300.000, a indirektno 500.000 ljudi. Najveći dio tih kompanija, bar dvije trećine, su firme iz EU. Iako oni ne žele da čuju koliko je nama važno da sami odlučujemo o uvođenju sankcija i koliko su nam i Kinezi i Rusi značajni, mi nastavljamo evropski put", rekao je Vučić.

On je kazao da Srbija na evropskom putu "mora mnogo toga da uradi do decembra", prije svega u oblasti vladavine prava.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније