Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Б. [ BETA ]

09. 09. 2022. 16:20 >> 17:15

MINISTAR PRIVREDE

Hrvatska za ograničenje cijene gasa bez obzira od koga se kupuje

Hrvatska se zauzima za ograničavanje cijene gasa koji se uvozi u EU bez obzira na to od koga se kupovao, izjavio je danas u Briselu njen ministar privrede i održivog razvoja Davor Filipović.

Filipović je u Briselu učestvovao na vanrednom sastanku ministara energetike država članica EU o zaustavljanju poskupljenja energenata, a Evropska komisija će na osnovu tih zaključaka objaviti konkretne predloge, prenosi Hina.

"Naglasio sam da je jako važno ići na ograničavanje veleprodajnih cijena gasa i to nevezano od koga se kupovao. Gotovo sve države članice raspravljale su na taj način", rekao je ministar.

Filipović je rekao da je podržao uvođenje poreza na ekstradobit energetskim kompanijama "koje sada koriste priliku kako bi te visoke cijene prelile u svoje profite".

Filipović je rekao da podržava razdvajanje cijena gasa i električne energije, te zajedničku nabavku gasa na nivou EU.

Evropska komisija je predložila da se ograniči cijena po kojoj se uvozi gas iz Rusije. Države koje su veoma zavisne od dostave gasovodom iz Rusije, poput Slovačke i Mađarske, pribojavaju se da bi ruski predsjednik Vladimir Putin mogao na to reagovati potpunom obustavom isporuke gasa Evropi, dok drugi upozoravaju da bi on to ionako mogao, bez obzira šta EU odluči.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније