Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Бета [ I. P. ]

22. 09. 2022. 10:33 >> 10:29
5

VULIN NAJAVIO

Pojedinim učesnicima Europrajda zabrana ulaska u Srbiju

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin najavio je da će danas ili sjutra podnijeti krivične prijave protiv nekih učesnika manifestacije Europrajd u Beogradu, a određenom broju lica izdati zabranu ulaska u Srbiju.

"Znamo ko su, znamo odakle su, znamo iz kojih su zemalja. Postoji pravni put da se dođe do njih i mi ćemo krenuti tim pravnim putem", kazao je Vulin za TV Pink, komentarišući fotografije nastale ispred crkve Svetog Marka u Beogradu tokom Europrajda.

Govoreći o tome što je izvjestilac Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik učestvovao na Europrajdu i pozivao na njegovo održavanje uprkos prvobitnoj zabrani policije, Vulin ocjenjuje da to "nije bilo nimalo politički ukusno".

"Ja kad bih otišao u Njemačku, u Slovačku ili bilo koju drugu zemlju i rekao 'nije vam baš najbolja ta odluka nadležnih organa, ja ću doći na taj skup koji ste zabranili', nijesam siguran da bi me pustili u zemlju", ocijenio je Vulin.

Po njegovim riječima, pojedinci su tražili da Bilčik bude uhapšen zbog toga, ali Vulin ističe da on ima diplomatski imunitet, a da je Srbija država koja poštuje svoje i međunarodne zakone.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније