Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Б. [ Beta ]

29. 09. 2022. 16:21 >> 16:17

ŠMIT

"Nisam nametnuo nove promjene Izbornog zakona BIH, jer su izbori blizu"

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit izjavio je da nije nametnuo nove izmjene Izbornog zakona BiH i ustavne promjene u Federaciji BiH, jer su oktobarski izbori bili preblizu, ali da ne odustaje od svog plana.

"Bili smo preblizu izbora za velike intervencije", rekao je Šmit za njemački list "Frankfurter Algemajne Cajtung".

Dodao je da bi poslije izbora koji su u nedjelju, 2. oktobra, mogao intervenisati, jer nijesu riješene blokade u funkcionisanju Federacije BiH.

Šmit je istakao da, ako posegne za "bonskim ovlašćenjima" i promjeni Izborni zakon BiH i Ustav Federacije BiH, izmjene će biti takve da se ne mogu sudski osporiti.

"Kada budem donosio odluke, donosiću ih tako da budu proceduralno opravdane i pravno obavezujuće. Inače, taj proces ne bih ni počeo", rekao je on.

Upitan da li ima podršku SAD, Brisela i Berlina za svoje planove, Visoki predstavnik u BiH je kazao da je razgovarao sa svima.

"Svima sam jasno dao do znanja kako vidim svoj opis posla. Ja nisam izvršni sekretar potpisnica Dejtonskog sporazuma. Takođe, sugerisao bih nekim domaćim igračima u BiH da ne potcjenuju moju nezavisnost", rekao je Šmit.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније