Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

А.М. [ N1 ]

18. 10. 2022. 12:30   >>  12:29

VIŠE OSOBA PRIVEDENO

Novi Sad: Sukob policije i aktivista na Šordošu

Nekoliko desetina aktivista u Novom Sadu od jutros pokušava da spriječi radnike kineske kompanije "CRBC" (China Road and Bridge Corporation) da postave ogradu oko budućeg gradilišta za novi most preko Dunava.

Pripadnici interventne policije u opremi za razbijanje demonstracija pogurali su aktiviste dublje u šumu nakon čega su radnici iz Kine nastavili radove na pripremi gradilišta.

Policijski kordon i dalje odvaja radnike i građane koji protestuju, a kako za N1 javlja reporterka TV Nova S dosad je uhapšeno najmanje sedmoro aktivista, među kojima su tri žene i jedan stariji čovjek.

Hapšenja su, kako za N1 javlja novinarka TV Nova S počela kada je aktivistkinja Danijela Stojković na očigled policije srušila dio ograde koji su postavili kineski radnici.

Tada je došlo do naguravanja pripadnika policije i aktivista koji su stajali sa rukama podignutim uvis, opirući se namjeri da budu sklonjeni sa mjesta gdje bi trebalo da otpočnu građevinski radovi.

Prema riječima aktivista, radnici su došli tokom noći, istovarili svoj materijal i pokušali da podignu ogradu i obilježe prostor gradilišta.

Prema nezvaničnim informacijama, radnici ograđuju prostor koji bi trebalo da bude razminiran. Inače, do najave izgradnje novog mosta, niko nije govorio o minama na Šodrošu koji Novosađani godinama koriste kao izletište.

Aktivisti „Survivor kampa Šordoš“ i ponedeljak su na tom prostoru, nadomak brodogradilišta, organizovali blokadu jer su nezvanično obavješteni o tome da će policija doći kako bi omogućila predstavnicima domaće kompanije „Milenijum tim“ da nastavi posao deminiranja na području Kameničke ade.

Riječ je o području koje se nalazi preko Šodroša, na obali Dunava, a koje je takođe na trasi budućeg mosta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније